Vooropleiding

Vooropleiding


Talentontwikkeling…….Selectie groepen en pre-vooropleiding

Dans is een kunstvorm  dat meestal gebeurt met de beweging van ons lichaam en ook vaak gebeurt in combinatie met muziek. Maar dansen is ook een sociaal gebeuren door samen met dansgenootjes te gaan bewegen en te werken naar een choreografie voor een eventuele voorstelling of demonstratie.

Maar dansen is meer dan alleen het bewegen van je lichaam of samen plezier hebben met je mede dansgenootjes. Dansen is ook voelen. Dansen is het uiten van expressie, emoties, creativiteit en inspiratie. Dansen kan zo mooi zijn waarbij je even weg kunt dromen en kan ontspannen.

Met dansen ontdek je de mogelijkheden van jezelf. Het is een manier om je doorzettingsvermogen te testen als het even moeilijk wordt, te genieten van dat waar je goed in bent en leren omgaan met je beperkingen.

Dansen is een  manier van communiceren.


Danscentrum Chantal wil een speciaal programma gaan starten met als doel het stimuleren, begeleiden en het opleiden van kinderen die zich herkennen in het bovenstaande. Kinderen die het heerlijk vinden om te dansen, het liefst misschien wel elke dag. Maar ook die daarnaast een duidelijk danstalent bezitten. U moet dan denken aan fysieke mogelijkheden, presentatie/performancekwaliteiten, doorzettingsvermogen en muzikaliteit.

Danscentrum Chantal ziet het als een doel om naast het aanbieden van recreatieve lessen, ook aan talentontwikkeling te doen. Wij proberen speciale lessen aan te bieden vanaf 7 jaar. Hierbij zoeken wij een samenwerking met dansvakopleidingen, zoals de Nationale balletacademie, om eventuele doorstroming soepeler te laten verlopen. Daarnaast zullen wij ons ook gaan richten op jongeren in de leeftijd van 10 tot 12 jaar die hen voorbereidt op het doen van een auditie voor een Dansvakopleidingen