Klassiek ballet

Klassiek ballet

Klassiek ballet wordt bij ons gegeven vanaf 4 jaar. De kinderen leren groepsgewijs bewegen en luisteren naar muziek.

Bij de jongste leerlingen wordt er in de lessen veel gebruik gemaakt van verhaaltjes die de leerlingen uitdagen tot het uitvoeren van dansoefeningen. Bij de kinderen vanaf 6 jaar wordt er al veel meer aan de techniek gewerkt op de manier hoe een balletles is opgebouwd. Aan de barre, in het midden en over de diagonaal. Er wordt veel aandacht besteed aan onder andere een goede lichaamshouding, het opbouwen van kracht en souplesse en het ontwikkelen van het (eigen) dansgevoel en muzikaliteit. Hierbij staat het dansplezier bij ons hoog in het vaandel!

Op een speelse wijze komen onderdelen van het klassieke ballet, de basis voor alle dansvormen, in de balletlessen voor kleuters aan bod. De muziek die in de lessen wordt gebruikt zijn onder andere kinderliedjes, klassieke muziek en pianostukjes.

Caractere dans

Ook geven wij bij deze lessen caractere dans. Caractère dans is een verzamelnaam voor alle dansvormen, die afgeleid zijn uit traditionele, nationale of folkloristische bronnen. Er wordt gedanst op schoenen met een hakje. In de praktijk is gebleken dat deze plezierige danstechniek de ontwikkeling van de klassieke ballettechniek positief stimuleert, met name de muzikaliteit, het dansgevoel, samenwerking en de presentatie. Caractère dans wordt dan ook alleen gegeven in combinatie met de klassieke ballettechniek.

Selectie lessen en (pre) Vooropleiding!

Tevens is er de mogelijkheid om naar een hoger niveau te werken. Wanneer kinderen meer willen in de dans en wij dat ook zien, kunnen ze eventueel een doorstroom maken naar onze selectiegoepen 1 en 2 vanaf 6 jaar OF vooropleiding vanaf 10 jaar in zowel Julianadorp als Schagen. Via de selectie of vooropleiding is het zelf mogelijk om door te stromen een vakopleiding.