Wedstrijddansen

Onze wedstrijdgroepen hiphop en show dance/modern jazz bestaan inmiddels uit 4 groepen.
Voor de jongere talenten hebben wij ESG juniors (show dance) en 2CRU4U (hiphop) en voor de ouderen ESG en Break Through.

De groepen trainen 1 a 2x  per week ongeveer 1,5 a 2 uur per les. Tijdens de training ligt met name de nadruk op choreo. Verder wordt er tijdens de training ook gewerkt aan conditie training en het non verbale vermogen. Dit hebben ze ook hard nodig voor de wedstrijden die ze ondernemen bij organisaties als Shell we Dance, Soneo, Udo, Dance Competition etc.

Deelname aan deze groepen kan via auditie en is altijd mogelijk.

Wij letten dan niet alleen op dansniveau en/of talent, maar ook instelling en karakter.

De dansers van deze groep zijn naast hun trainingen verplicht de regulier dansstijl te vormen die de wedstrijdgroep als disicpline heeft EN  ook 1 andere dansstijl  bijvoorbeeld moderne dans, klassiek ballet of jazz dance, dance hall etc.

Deelname aan deze groep betekent dat er elk jaar een nieuwe choreografie wordt ingestudeerd, waarbij een nieuw kostuum nodig is. Deze kostuums worden aangeschaft, waarna wij een bijdrage vragen. Deze kostuumbijdrage ligt rond EUR 25,-.
Na het dansseizoen blijven de kostuums in bezit van de Danscentrum Chantal en zullen deze worden hergebruikt.

Het wedstrijdgeld is niet inclusief. Deze komt neer op zo’n EUR 10,- tot EUR 15,- per wedstrijd  (er zijn ongeveer 2 tot 5 wedstrijden per jaar, afhankelijk van beschikbaarheid en organisatie)

Wij vragen heel wat van de loyaliteit van de dansers en zo is het van groot belang dat de leerling aan elke wedstrijd meedoet en op de trainingen aanwezig is. Daarnaast volgen de dansers de regulier less in de stijl van de wedstrijdgroep (dus voor de showgroep is jazz verplicht en voor de hiphop groep is hiphop verplicht) en ook nog een technische dansstijl zoals ballet, moderne dans of jazz.

Mocht een leerling regelmatig niet deelnemen aan de lessen of trainingen, dan zal deze een rol krijgen als reserve. Deze wordt ingezet als een van de overige groepsleden door een calamiteit niet aanwezig kan zijn bij een wedstrijd.

Deelname aan de wedstrijdgroep is tot het einde van het dansseizoen. Een dansseizoen duurt van 1 september tot en met 30 juni. Uiteraard uitzonderingen als langdurige ziekte of andere onvoorziene omstandigheden daargelaten. Wees u dus bewust van deze keuze. Heb jij interesse, neem dan gerust contact op met info@danscentrum-chantal.nl / 0224-299238